Flessenactie door leerlingen voor schoolbibliotheek.

Leerlingen Woldrakkers zamelen flessen in voor schoolbibliotheek

Dat de bibliobus vanaf 2016 niet meer in Woldendorp komt, is een behoorlijke tegenslag voor obs De Woldrakkers en haar leerlingen. Elke twee weken lenen de leerlingen een groot aantal boeken bij de bibliobus. Maar daaraan komt binnenkort helaas een eind. De school betreurt dit erg en wil daarom een schoolbibliotheek opstarten op de school, zodat kinderen boeken kunnen blijven lenen en lezen. Daarvoor zijn natuurlijk heel veel kinderboeken nodig.

 

Jesse, Remon, Marijn, Bianca, Marije en Annelies uit groep 7/8 kwam daarom met het initiatief om geld in te zamelen voor de schoolbibliotheek. Ze organiseerden een flessenactie, waarbij ze een maand lang lege flessen ophaalden in Woldendorp. Ze noemden het “novembermaand flessenmaand”. De leerlingen gingen, vaak met skelters en karren, langs de deuren in Woldendorp. De flessen werden vervolgens door de kinderen naar de school gebracht, verzameld en gesorteerd, zodat de flessen bij de verschillende supermarkten in de omgeving ingeleverd konden worden.

 

Jesse, Remon, Marijn, Bianca, Marije en Annelies haalden in totaal maar liefst €356,30 op voor de schoolbibliotheek. De meesters en juffen waren blij verrast door deze spontane inzamelactie van hun leerlingen en natuurlijk ook met het door de leerlingen opgehaalde bedrag.

Daarvan kan een mooi aantal nieuwe boeken aangeschaft worden voor de schoolbibliotheek.

 

Jesse, Remon, Marijn, Bianca, Marije en Annelies heel erg bedankt!!! 

 

   
klik op een foto om deze te vergroten